• slider-canvis1

    Canvis automàtics 1

Som especialistes en el diagnosi, el manteniment, la reparació i l’adaptació electrònica al perfil de conducció de tot tipus de canvis automàtics.

01

Transmissió de
variador continu (CVT)

Aquest canvi automàtic s’anomena canvi de variador continu o CVT, per les sigles del seu nom en anglès, Continuous Variable Transmission, ja que els desenvolupaments no estan determinats per un parell d’engranatges, sinó per dues politges formades per elements cònics i unides per una cadena que transmet la potència, cosa que permet que tinguem infinitat de marxes i sempre amb el motor en el seu valor de règim òptim per tenir més eficiència en l’entrega del parell.

Grup Audi/Volkswagen amb el Multitrònic, Suzuki (CVT), Renault (CVT), Nissan (Hypertronic, Extroid (toroidal) i Xtronic, Mini, Mercedes (Autotronic), Toyota (Multidrive S y CVT) i Subaru (lineatronic)

02

Transmissió de
doble embragatge pilotat

La caixa del canvi de doble embragatge és un tipus de caixa de canvis semiautomàtica seqüencial. El seu funcionament es basa en la utilització d’un sistema robotitzat de doble embragatge i doble conjunt de selectors de marxes, un per a les marxes parells i un altre per a les imparells.

Grup VAG, Audi / Volkswagen / Skoda el Grup Chrysler, Ford Motor Company i Mitsubishi Motors “Twin Clutch Sportronic Shift Transmission”, BMW – “M Dual Clutch Transmission”, Porsche – “PDK”.

03

Transmissió
automàtica hidràulica tradicional

El tipus predominant de transmissió automàtica és la que funciona hidràulicament, amb un convertidor de parell i un conjunt d’engranatges planetaris per proporcionar una multiplicació del parell. El convertidor de parell consta d’una bomba (que llança l’oli hidràulic) i una turbina (que rep l’oli). La bomba llança el fluid amb una força determinada i la turbina rep de la bomba bona part de la seva força mecànica, al voltant d’un 90%, tot i que aquest percentatge por arribar al 100% quan el convertidor disposa d’un “embragatge de convertidor” o punteig hidromecànic. Després tenim els planetaris, els quals, a través dels discs de fricció, reben el parell i modifiquen les revolucions de sortida que necessita cada marxa. Des de fa ja anys, aquests senyals es detecten elèctricament i es processen electrònicament. Un calculador, o unitat electrònica de comandament del canvi (TCM), s’encarrega d’activar les vàlvules de comandament, que ara són electrohidràuliques. Totes les marques disposen d’aquest tipus de transmissions, que són les més evolucionades, ja que fa molts anys que són al mercat. Les primeres caixes ja es muntaven en els anys cinquanta.

04

Transmissió
robotitzada

Aquest tipus de transmissió és una combinació entre caixa manual i automàtica. És una caixa manual amb un robot electrohidràulic, que fa els moviments de la palanca i de l’embragatge (disc amb sec convencional) que faria el conductor si el vehicle fos manual. És un canvi poc evolucionat i una mica lent entre marxes.

Design by Zoo Studio